Voor zakelijke gebruikers en wederverkopers
Kwalitatief het betere alternatief
Private label personalisatie
Neutrale dropshipment service

Inleveren lege originele cartridges


zoals onder andere:

  • Tonercartridges geschikt voor desktop Laserprinters,

  • Inkjetcartridges geschikt voor desktop Inkjetprinters

The Cartridge Factory bv levert niet alleen nieuwe volle cartridges, maar is ook altijd op zoek naar originele lege toner- en inkjetcartridges. Een flink aantal typen kunnen namelijk worden hergebruikt. Uw printerafval kan worden gerecycled en daarmee onze grondstof zijn voor de kostenbesparende huismerkcartridges.
Een mooie bijkomstigheid is de positieve bijdrage aan een beter milieu!

Hoe werkt het?

Het is goed je te realiseren dat wij géén afvalverwerker zijn, maar op zoek zijn naar de grondstoffen voor onze kostenbesparende huismerk cartridges. Daarom kunnen niet zomaar alle typen worden ingezameld én gelden er een aantal spelregels.

  • Om ophalingen zo effectief mogelijk te maken dien je minimaal 20 tonercartridges of 30 inkjetcartridges tegelijk aan te bieden. Maar liever meer... dus verzamelen of inzamelen is een must.
  • Voor het inzamelen kunnen wij speciale inzameldozen ter beschikking stellen. Maar om recycling nog meer kracht te geven mag je natuurlijk ook eigen oude (grote) dozen gebruiken.
  • Om na te gaan of jouw lege inkt- en/of tonercartridges kunnen worden opgehaald, willen wij graag vooraf weten wat we ongeveer komen ophalen. Het is dus verstandig om, voordat je gaat verzamelen contact met ons te hebben. Eventueel kan je dan niet-bruikbare én bruikbare artikelen vooraf al scheiden.

Wat mag wel... en wat mag zeker niet worden ingeleverd?

Niet alle lege tonercartridges of inkjetcartridges zijn geschikt voor recycling/hergebruik.  Over het algemeen kan je stellen dat de meeste originele lege tonercartridges (cassettes gevuld met tonerpoeder) en inkjetcartridges (kleine patronen gevuld met inkt) van zgn. bureau printers geschikt zijn. LET OP! Je kan alleen maar ORIGINELE artikelen inleveren.

  • Wij accepteren GEEN huismerkcartridges van derde,
  • wij accepteren GEEN afvalbakjes of waste bins,
  • wij accepteren GEEN kopieerflessen/tonerbuizen/poederbuizen uit copiërs en multifunctionls welke vaak met een onderhoudscontract zijn geplaatst,
  • wij accepteren GEEN machine onderdelen,
  • wij accepteren GEEN afval in welke hoedanigheid dan ook.
Indien deze artikelen toch worden aangeboden kan de zending worden geweigerd of worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Vergoedingen voor lege cartridges

In het verleden werden er interessante bedragen gegeven voor lege originele cartridges. Helaas is de markt verandert. Het inleveren van cartridges welke geschikt zijn voor hergebruik is eerder een positieve bijdrage geworden aan de circulaire economie en daarmee ook aan een beter milieu. 


Maar er zijn nog steeds bepaalde typen tonercartridges en inkjetpatronen waarvoor een vergoeding wordt gegeven. Meestal zijn dit de cartridges uit de nieuwere generatie machines. Het huidige overzicht kan je onderaan deze pagina downloaden.

Wil je de opbrengst doneren aan een goed doel? Dat kan natuurlijk ook. Klik hieronder op de knop voor meer informatie over lege cartridges doneren aan een goed doel.

cartridges voor het goede doelLoading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog